vineri, 4 martie 2011

Programul " sotia "

              Am ales numele de programul " sotia " pentru a va exemplifica cam cum decurge aceste program in viata fiecaruia dintre noi la unii mai devreme la altii poate mai tarziu , dar in toate cazurile va ve-ti intalni cu acest program . In randurile urmatoare o sa va exemplific cam despre ce este vorba .

CLIENTUL:

Acum un an am schimbat versiunea Logodnica 7.0 cu Nevasta 1.0 si am observat ca programul a lansat o optiune subita Bebelus1.0, care ocupa mult spatiu pe hard. In instructiuni nu era nimic mentionat. Pe de alta parte, Nevasta 1.0 se autoinstaleaza in toate celelalte programe si se lanseaza automat cand deschid alta aplicatie, impiedicandu-i executia. Aplicatii ca Bere- intre-prieteni 10.3, Duminica-la-fotbal 5.0 nu mai functioneaza. Uneori apare un virus - Soacra 1.0, care blocheza sistemul sau face ca Nevasta 1.0 sa se comporte total haotic. Nu reusesc sa dezinstalez acest program si devine insuportabil mai ales cand incerc sa lansez aplicatia Duminica-de-dragoste 3.0. Se pare ca si alte fisiere sunt virusate. De ex. : c:/ love_sambata_dimineata.exe nu mai functioneaza deloc. Am vrut sa revin la programul anterior Logodnica 7.0 dar procesul de dezinstalare al programului actual, Nevasta 1.0 mi se pare complicat iar riscurile pt. sistem sunt mari mai ales pt. Bebelus 1.0 care chiar imi place.
Ma puteti ajuta ? Un utilizator disperat.

RASPUNS

Draga client,
Nemultumirea Dvs. este frecventa printre utilizatori dar ea se datoreaza unei greseli primare de conceptie: Multi utilizatori trec de la orice versiune Logodnica X.0 la Nevasta 1.0 cu speranta falsa ca Nevasta 1.0 nu e decat un program de divertisment si utilitati. Dar e vorba de mult mai mult :Nevasta 1.0 e un Operating System complet creat ca sa controleze toate aplicatiile Dvs. E aproape imposibil sa dezinstalati Nevasta 1.0 si sa reveniti la Logodnica X.0 intrucat exista sisteme virusate care fac ca si acesta sa se comporte precum Nevasta 1.0 deci nu aveti nimic de castigat. Aceeasi problema si cu Soacra X.0. Acesta e un program mai vechi din care deriva Nevasta 1.0 si comporta multe probleme de compatibilitate.Cu putin noroc, sfarseste prin a fi victima unui virus si dispare in cativa ani.Unii utilizatori au incercat sa formateze tot modulul si sa instaleze programul Iubita+Nevasta 2.0 dar asta le-a creat si mai mari probleme ( a se citi notita de prevenire "Pensie alimentara" si "Custodia copiilor"). Daca instalati Iubita 8.0 nu incercati sa treceti la Nevasta 2.0 pt ca problemele vor fi chiar mai mari decat cele cu Nevasta 1.0. Chiar daca exista si versiuni Nevasta 3.0 si Nevasta 4.0, acestea sunt rezervate specialistilor si avand un pret ridicat nu le recomandam. Daca sistemul cade, va recomandam Celibat 1.0 dar ideal e sa pastrati Nevasta 1.0 si sa invatati programul cat mai bine posibil intrucat e foarte sensibil la anumite comenzi si reactioneaza rau la erori de instalare.Asadar, orice eroare aparuta va fi considerata ca provenind din partea Dvs. si trebuie sa vi-o asumati. Va sfatuim sa activati aplicatiile C:/ Scuze.exe. Evitati utilizarea tastelor ESC si SUPPR care necesita ulterior C:/Scuze.exe/flori. Pentru o mai buna utizare,va sfatuim sa cumparati si pack-ul Bijuterii 3.0, Vacante 5.1.Optiunile Da_draga_mea 2.7 si Ai_dreptate_iubire 4.5 sunt indispensabile. Nu instalati sub nici o forma Secretara_blonda_in_fusta_mini 2.0, O_prietena 3.1. Aceste programe sunt incompatibile cu Nevasta 1.0 si pot distruge sistemul.Functia c:/ love_sambata_dimineata.exe se va activa odata cu c:/Colier_cu_diamante.exe.

                          Sper ca a-ti inteles despre ce este vorba in acest exemplu si poate pe viitor cand va ve-ti intalni cu situatii de genul acesta , sa fi-ti pregatit .

cele mai importante momente ale vietii

24 cele mai frumoase momente ale vietii


1. sa te indragostesti;
2. sa razi pana te doare burta;
3. sa gasesti un teanc de facturi platite cand te intorci din vacanta;
4. sa mergi intr-un loc unde gasesti peisaje superbe;
5. sa-ti asculti cantecul favorit la radio;
6. sa adormi ascultand sunetul ploii;
7. sa iesi de sub dus si sa te acoperi cu un prosop cald;
8. sa reusesti la ultimul examen;
9. sa iei parte la o discutie interesanta;
10. sa gasesti bani intr-o pereche de pantaloni pe care nu ai mai purtat-o de mult timp;
11. sa razi de tine;
12. sa te relaxezi printre prieteni;
13. sa razi fara vreun motiv anume;
14. sa te trezesti in mijlocul noptii si sa-ti dai seama ca mai ai cateva ore bune de somn;
15. sa auzi,din intamplare, cum te vorbeste cineva de bine;
16. sa privesti un apus de soare;
17. sa asculti o melodie care-ti aduce aminte de o persoana speciala din viata ta;
18. sa primesti si sa dai primul sarut;
19. sa te distrezi cu prietenii;
20. sa vezi fericite persoanele la care tii;
21. sa porti lanticul persoanei iubite si inca sa-i simti parfumul;
22. sa vizitezi un prieten pe care nu l-ai mai vazut de mult si sa simti ca nu s-a schimbat nimic;
23. sa simti fluturi in stomac cand vezi persoana speciala din viata ta;24. sa stii ca esti iubit.


 

Filmulete Haioase


The ninja cat + perfect music



Super tare !

Limbajul de programare C++ : C++_i1_03_Operators

Operatorii

Tutorial C++ nr .3



       In aceste tutoriale video aveti sansa sa va faceti o idee cam despre ce inseamna limbajul de programare C++ , cum se lucreaza in el ,ce artificii si proiecte puteti face in viata de zi cu zi . 

Limbajul de programare C++ : C++_i1_02_Variables_and_Data_Types

Variabile si tipuri de date

Tutorial C++  nr. 2




           Dupa ce am vazut primul tutorial video , despre introducere in limbajul de programare C++ suntem pregatit sa trecem mai departe , la tutorialul nr .2 in care ne invata despre Variale si tipuri de date .

Limbajul de programare C++


Tutorial C++ video

Introducere



        
          Un video tutorial de introducere a limbajului de programare C++  . Aici ve-ti gasi notiunile de introducere , comenzi si tehnici ale limbajului si cum ar trebui sa-l folosesti , incepand de la primul pas pana finalizare .

joi, 3 martie 2011

Biblioteca grafica

         In urmatoru material iti voi face o scurta prezentare a unei biblioteci grafice .  Pentru a putea intra in biblioteca grafica va trebui sa parcurgi urmatoru traseu :

       -> INSERT  -> PICTURE -> CLIP ART  - este modul de a ajunge in biblioteca grafica
       -> ----//----/-----//------// -  WORD ART  - ma ajuta sa folosesc o scriere artistica
       -> ----//----/------//--------//  -  CHART

Odata ajunsi aici vei putea sa folosesti unele din comenzile :

* Aa - transforma scrisul din litera mare in litera mica ( se marcheaza scrisul).
* WORD ART VERTICAL TEXT - se poate modifica scrisul pe verticala sau                                                                                                                 orizontala.                                                                      
* WORD ART ALIGNAMENT - aliniaza scrisul.
     ***     WORD ART - Se face clic pe capatul barei de formatare a scrisului si se                               alege optiunea WORD ART.

Setari in WORD ART :

WORD ART 
*A -ne duce inapoi in WORD ART GALERY.                                                  
* EDIT TEXT -se pot edita texte.
* A - modifica scrisul.
* FILL COLOR -se schimba culoarea scrisului.                                                  
* LINE COLOR -se schimba culoarea de contur a                                                                                                                                                                                                           scrisului.   
* ABC -WORD ART SHAPE - se alege forma scrisului                                                                                                                                                                                                                           sub diferite forme.
* FREE ROTATE - roteste scrisul.
* TEXT WRAPDING= SGUARE -scrisul apare sub forma de patrat
                                     = TIGHT    - scrisul apare strans
                                     = BEHIND TEXT - textul apare in fata imaginii
                                     = IN FRONT OF TEXT - textul apare in spatele imaginii
                                     = TOP AND BOTOM - textul apare in partea de sus si jos a imaginii.
                                     = RABOUGH - nu mai sunt locuri libere pe pagina
                                     = EDIT WRAP POINTS - se poate roti scrisul in jurul imaginii
* Aa - transforma scrisul din litera mare in litera mica. ( se marcheaza scrisul).
* WORD ART VERTICAL TEXT - se poate modifica scrisul pe verticala sau orizontala.
* WORD ART ALIGNAMENT - aliniaza scrisul.
      ****TASTA PRINT SCREEN (DRUCK) - se intra in documentul creat si se aduce imaginea ecranului in document.                                  

Calculatorul - prezentare generala


Prezentare generala - Calculator  




A. Prezentare  generală
     La  dezvoltarea  echipamentului  cunoscut  azi  sub  numele  de  calculator  au  contribuit  multe  descoperiri  şi  invenţii .
     Cele  mai  importante  tipuri  de  calculatoare  sunt : calculatorul  personal ( PC )  şi  notebook – ul  sau  laptopul .
     Calculatorul  personal  este  folosit  acasă, la  birou, în laborator, etc .
     Laptop – ul  este  de  dimensiuni  mult  mai  mici, este  mai  uşor, seamănă  cu  o  geantă  diplomat, este  mai  uşor  de  transportat  şi  prezintă  avantajul    poate  fi  alimentat  de  la  baterii .
B. Structura  calculatorului
   Un  calculator  se  caracterizează  prin  hardware  şi  software.
   Hardware – ul  reprezintă  totalitatea  componentelor  fizice  ale  unui  calculator . Acestea  sunt  inutile  fără  existenţa  software – ului . El  reprezintă  totalitatea  programelor  care  facilitează  accesul  utilizatorului şi  efectuează  operaţiile  de  prelucrare  a  datelor . Pentru  a  introduce  date  în  calculator  în  vederea  prelucrării, cât  şi  pentru  a  intra  în  posesia  rezulatatelor, calculatorul  se  conectează  la  diferite  ecchipamente de  intrare ( tastatură, scaner, mouse, etc ) respectiv, echipamente  de  ieşire ( monitor, imprimantă, etc )
C. Elementele  componente  ale  unui  calculator
1.    PLACA  DE  BAZĂ
   Aceasta  reprezintă  cea  mai  importantă  cea  mai  importantă  componentă  aflată  în  carcasă ; mai  este  denumită  şi  placa  principală ( motherboard )
    Pe  ea  se află  aplicate  următoarele  componente : micropocesorul, memoria, alte  plăci  necesare  funcţionării  unor  echipamente  inserate  în  locaşe  speciale, numite Sloturi.
    Printre  alte  plăci  există  alte  plăci : placa  video, placa  de  sunet, modemul, placa  de  reţea, etc . Pe  lângă  acestea, porturile  seriale  şi  paralele  servesc  la  conectarea  unor  dispozitive  periferice, cum ar fi : mouse – ul, imprimanta, modem – ul .
2.    MICROPROCESORUL
      Este  un  circuit  integrat ( CIP )  conţinând  circuite  sofisticate  cu  rolul  de  a  efectua  operaţii  aritmetice  şi  logice.  Microrocesorul  poate  fi  considerat  ca  fiind  un  calculator  de  buzunar  cu  funcţii  complete  şi  facilităţi  auxiliare . Principalele  caracteristici  ale  puterii  unui  procesor  sunt :
-         cantitatea  de  memorie  ce  poate  fi  citită  la  un  moment  dat
-         viteza  de  execuţie  a  operaţiilor
-         numărul  de  instrucţiuni  diferite  ce  pot  fi  executate
 Microprocesorul  îndeplineşte  funcţiile  unităţii  centrale : execută  operaţii  aritmetice  şi  logice, decodifică  instrucţiuni  speciale, transmite  altor  cipuri  din  sistem semnale  de  a  memora  date, adrese  de  memorie, adresa  în  care  se  găseşte  următoarea  instrucţiune  de  executat  precum  şi  indicatorii  care  arată  cum  s-au  terminat  instrucţiunile  anterioare .
     3 . HARD  DISK – UL  ( DISCUL  DUR ) 
    Reprezintă  cea  mai  importantă  unitate  de  stocare  a  datelor . Acestea  sunt  înmagazinate  permanent, indiferent  dacă  calculatorul  este  deschis  sau  închis . Hard  Disk – urile  sunt  de  diferite  dimensiuni . Între  10  MB  şi  30  GB şi  sunt  în  continuă  creştere .
     4 . PLACA  GRAFICĂ  ( PLACA  VIDEO ) 
     Face  posibilă  afişarea  imaginilor  pe  monitor . Ea  este  înzestrată  cu  microprocesor  propriu  numit  accelerator  grafic şi  cu  memorie  proprie  numită  memorie  video .
     Imaginea  care  apare  pe  monitor  este  formată  dintr – o   serie  de  suprafeţe  dreptunghiulare  numite  pixeli . Fiecare  pixel  reprezintă  o  anumită  culoare  şi  este  atât  de  mic  încât nu  poate  fi  distins . Numărul  de  pixeli  care  se  afişează  pe  ecran  se  numeşte  rezoluţie .
     5 . PLACA  DE  SUNET
      Are  rolul  de  a  transforma  tinformaţia  binară  în  informaţie  analogică  necesară  boxelor ( incinte  acustice ) la  redarea  sunetelor  sau  invers .
   6 .MEMORIA  INTERNĂ
       Există  două  tipuri  de  memorie  internă : diferenţiate  din  punct  de  vedere  constructiv
1.    Memoria  ROM  ( Read  Only  Memory ) este  memoria  doar  pentru citire . Nu  poate  fi  scrisă  şi  conţine  codul  anumitor  programe  scrise  de  fabricanţi  pe  plăcile  de  bază.
2.    Memoria  RAM  ( Random  Access  Memory ) este  pentru  citire  şi  scriere . Pentru  citire  se  determină  informaţia  memorată, iar  pentru  scriere  se  memorează  informaţiile .
         Cu  cât  memoria  internă  este  mai  mare  cu  atât  programele  se  execută  mai  repede . Fizic, memoria  se  prezintă  sub  forma  unor  circuite  integrate ( circuite  electrice  obţinute  prin  aplicarea  pe  un  suport  electroizolant  a  elementelor  de  circuit  electric  în  scopul  miniaturizării  şi  simplificării  tehnologiei  de  fabricaţie ) , lipite  pe  un  circuit  imprimat  care  se  ataşează  plăcii  de  bază .
     7. UNITATEA  DE  DISKETĂ
          Serveşte  la  citirea / scrierea  datelor  pe  discuri  de  capacităţi  mai  mici  numite  şi  diskete  utile, mai  rar  pentru  păstrarea  informaţiei  sau  pentru  salvarea  datelor  de  importanţă
       8 .UNITATEA  DE  CD – ROM
           Este  des  întâlnită  pe  calculatoarele  performante, permiţând  citirea  compact  discurilor
       9 . ALIMENTATORUL
            Are  rolul de  distribuire  a  curentului  către  componentele  electronice  ale  calculatorului  şi  ocupă  cel  mai  mare  spaţiu .
      10. VENTILATOARELE
            Contribuie  la  răcirea  componentelor  electrice . Unul  se  află  în  apropierea  alimentatorului, iar  celălalt  care  se  mai  numeşte  cooler  sau  fan, se  află  procesorului .

Sistemul de operare Windows

SISTEMUL DE OPERARE WINDOWS
                  


    Sistemul de operare este un ansamblu de rutine s-au programe cu ajutorul carora se realizeaza interfata utilizator sistem de calcul indeplinind mai multe functii:
              -Gestionarea atit a resurselor HARD cit si ale sistemului.
              -Comunicarea dintre utilizator si sistem printr-un limbaj.
    Crearea si executia de programe utilizind alte resurse SOFT cum ar fi:
      - COMPILATOARELE. (dictionare)                                       
      - INTERPRETOARELE.                                                       
      - DIFERITE UTILITARE.                  
    Sistemele de operare windows sunt:
                    - MULTITASKING (realizarea mai multor programe)
                    - MULTIUSER    (utilizator)
    Sistemul WINDOWS este o interfata grafica utilizator (GUI).
Un mediu pentru calculator care foloseste mici pictograme si simboluri se numeste: GRAPHICAL USER INTERFACE.
    In majoritatea actiunilor efectuate se foloseste butonul sting al MOUSEULUI.
    Butonul drept al MOSEULUI se foloseste ori de cite ori dorim sa aflam ce se ascunde in spatele unei pictograme sau ferestre.
    In urma acestei actiuni va apare un meniu (lista) care va prezenta lucrurile sau actiunile care se pot face cu acea pictograma sau fereastra. 
  START- BARA DE TASKURI.
 Bara de TASKURI apare de obicei in partea de jos a ecranului si poate fi mutata cu ajutorul MOUSEULUI.
     -Ne pozitionam cu cursorul MOUSEULUI pe bara si tinem apasat butonul sting al MOUSEULUI.
     -Deplasam MOUSEUL si odata cu acesta se va deplasa si bara pina cind ajungem in pozitia dorita.
Pe bara de TASKURI se gaseste butonul de START care ne ajuta sa lansam unele programe in executie. Butonul START se activeaza cu un clic sting al MOUSEULUI.
     CTRL-ESC= MENIUL.
Tot pe bara de TASKURI apar butoanele de maximizare ale unor aplicatii care au fost minimizate.
Activarea aplicatiilor care au fost minimizate se face tot cu un clic al butonului sting al MOUSEULUI.
Tot pe bara de TASKURI opus START apare un ceas mic digital.
   
  MENIUL START.  
PROGRAMS - se foloseste la lansarea in executie a aplicatiilor WINDOWS.
DOCUMENTS - prezinta lista ultimilor fisiere la care ati lucrat si poate fi folosit pentru a deschide un fisier din aceasta lista executind un clic pe numele fisierului dorit.
SETTINGS - permite modificarea parametrilor stabiliti pentru calculator.
HELP - este echivalent cu apasarea tastei F1 si se intelege o tasta de ajutor.
RUN - se foloseste pentru lansarea unui program in executie prin tastarea intregii cai pina la programul dorit.
FIND - permite cautarea programelor sau a fisierelor care se gasesc rezidente pe disc.
    1.-START->FIND->FILES.( FOLDERS)
    2.-NAMED-se introduce in numele fisierului cautat.
    3.-LOOK IN- puteti specifica numele unui director in care sa se efectuieze cautarea sau o anumita unitate de disc sau pentru a cauta in tot calculatorul, alegem optiunea MY COMPUTERS din lista care se desfasoara la
apasarea sagetii atasata casetei LOOK IN.
    4.- Actionati butonul FIND NOW.                                                           
          * SHUT DOWN - apare o fereastra cu urmatoarele optiuni:
          * SHUT DOWN - opreste;
          * RESTART - reporneste;
          * RESTART IN MS-DOS MODE - reporneste in optiunea Ms-dos;
  FERESTRE  - o fereastra in WINDOWS cuprinde urmatoarele elemente                          standard;              
 Bara de titlu - se gaseste in partea superioara a ferestrei si are culoarea albastra. In partea din stanga a barei de titlu se afla numele aplicatiei    care se executa.  
       buton de minimizare.                           
       #.buton de maximizare.     
       x.CLOSE- are rol de inchidere.
   BARA DE MENIURI.  
  * BARA DE INSTRUMENTE STANDARD (TOOLS BAR) sau bara de scule.
  * BARA DE STARE - care se gaseste in partea de jos a ferestrei.
   O fereastra mai poate contine:
        -casete de text- acestea sunt zone in care se poate introduce un text
   de la tastatura.
 O fereastra mai poate detine butoane declansatoare.
        -sunt zone inscriptionate cu un anumit text care in urma executarii  unui clic cu MOUSEUL deasupra lor executa o anumita actiune.
        -mai poate contine liste-acestea se reprezinta pe ecran sub forma unor casete de text si au atasate lateral un buton cu o sageata mica orientata in jos.
        -la actionarea caruia se deplaseaza o lista de articole de un anumit tip din care se poate alege unul anume executand cu dublu clic pe acesta.
        -mai poate contine etichete-acestea se prezinta sub forma unor butoane inscriptionate cu un text descriptiv si la actionarea lor apare un grup de optiuni:
     DIRECTOR - RADACINA (C:),(D:)
      C:-discul-se gasesc directoare
      DIRECTOARE:
          * BOS, DOC
          * ASL, XUS
     Structura directoarelor pe un disc este sub forma arborescenta.                    
                                C:=DIRECTOR                           
    C:\-FERMA\2OO2\FILM\MOVIE.TXT.\-Este calea de a ajunge la un fisier.
    \- BACKSLASH.
    /- SLASH.
  C:\ DOI.
  C:\ CURS\ ENGLEZA\ DOI.
  C:\ FERMA\ ALFABET\ DOI.
            DIRECTOR \
            FOLDER    >-ESTE ACELASI LUCRU.
            CATALOG  /                       
  3,5 FLOPPY{A:}-DISCHETA.
  SEC{ D:}- DIRECTOR RADACINA.
    APLICATIA MY COMPUTERS> SHOURCUT.-lucreaza cu unitatile de disc.
     BARA DE SCULE .
             ×  - BACK-ma deplaseaza intr-o fereastra care am trecut.
              Ř - FORWARD- ma deplaseaza inainte intr-o fereastra cu conditia ca acea fereastra sa mai fi fost parcursa odata.
               Ů UP- ma intoarce de pe un nivel inferior pe un nivel superior in structura arborescenta.           
              " -CUT-obiectul care dispare, el ducindu-se intr-o memorie CLIBOARD si asteapta o comanda (PASTE) ca sa fie pus in locul dorit.
                # PASTE- imi readuce obiectele din CLIBOARD la locul destinatiei.
             Ĺ-UNDO- anuleaza ultima comanda executata.
               \\/
               //\-DELETE- sterge obiectul selectat.
              PROPERTIES-WIEWS-imi dau diferite informatii despre obiectele din fereastra.
              FILE-NEW-ma ajuta sa-mi creez sau sa-mi desenez un obiect nou.